33 jaar Juwelier Ed Ydo in Noord-Scharwoude
“De langste tijd zit erop!”

In januari 2018 is het 33 jaar geleden dat Ed en Tiny Ydo hun juwelierswinkel openden aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. Midden in het winkelhart van Langedijk startte de juwelier in 1985 zijn zaak. Het pand wat werd gekocht was een woonhuis. Er was vrije vestiging in Langedijk aan de Dorpsstraat, dus werd er een deur in de voorgevel geplaatst en in de voormalige kamer een winkel gecreëerd. De werkplaats werd achter een schot geplaatst en de winkel ging open.

Vanaf die eerste dag in januari 1985 wisten heel veel mensen Ed Ydo te vinden.  De mond op mond reclame ging als een lopend vuurtje. Langedijk zat te springen om een goede juwelier en het bleek een gat in de markt. Zowel reparaties als verkopen; het ging van meet af aan goed.

In 1997 werd het huidige pand aan Dorpsstraat 598 gekocht. Toentertijd was het de welbekende Marktwinkel waar Tine Kalverboer de scepter zwaaide. Tine wilde verhuizen naar een kleiner pand. Aangezien Tiny Ydo ooit met haar had besproken dat ze juist deze winkel wel zou willen kopen, werd contact gelegd. In 1998, na een ingrijpende verbouwing , verhuisde Juwelier Ydo van het smalste plekje naar het mooiste stekje aan de Dorpsstraat.

En daar is de gezellige winkel nog steeds gevestigd. Al weer 33 jaar een bekend gezicht, een vast gegeven! De Ydo’s kenden ups en downs. Wat te denken van twee brute overvallen in 2006 en 2011. Ondanks deze nare ervaringen staat het Team van Ed en Tiny Ydo nog steeds overeind. En is de winkel nog altijd een prachtige sfeervolle plek waar jong en oud terecht kan voor kleine en grote dingen. Ed en Tiny denken nog niet aan stoppen, maar eerlijk is eerlijk, de langste tijd zit erop. Toch verveelt het nog geen moment. Geen dag is hetzelfde. En het zijn de klanten waar ze het voor doen. En die klanten, die weten Ydo feilloos te vinden.

Om dit 33 jaar bestaan te vieren, heeft de juwelier op zaterdag 27 januari EEN GROTE FEESTDAG! Op deze dag ontvangt iedereen 25% korting op de gehele collectie (m.u.v. gouden sieraden, aanbiedingen, batterijen en reparaties) welke in de winkel aanwezig. Op deze wijze bedanken Ed en Tiny Ydo hun klanten voor hun vertrouwen en loyaliteit zo door de jaren heen!

winkel Juwelier Ed Ydo

Over ons

Als Ed Ydo in 1983 als goudsmid/horlogemaker vanuit zijn ouderlijk huis aan de slag gaat heeft hij maar één doel; een eigen zaak starten! In 1985 koopt hij een pand aan de Dorpsstraat te Noord-Scharwoude en start een juwelierszaak. Met een klein assortiment sieraden en horloges wordt de winkel gevuld. Het paradepaardje van Ed is zijn reparatie-atelier. Want dat is waar het om draait; Ed zijn passie voor het ambacht!

Inmiddels is Juwelier Ydo een gevestigde naam in Langedijk en omstreken. Na de verhuizing in 1998 is de winkel vergroot, het assortiment uitgebreid en het personeelsbestand verdrievoudigd. De ontwikkelingen qua ontwerpen en veranderen van sieraden is enorm geweest de afgelopen jaren. Ook herinnerings-sieraden zijn een groot onderdeel van het assortiment geworden.

Het verwerken van as, haar of een vingerafdruk in een sieraad is allemaal mogelijk. En heeft U vragen of ideeën over een sieraad, dan bent U van harte welkom in de winkel waar wij U graag verder helpen.


2015, ’n jaar met een gouden randje…

30 JAAR JUWELIER ED YDO!

Mijlpaal voor Ed en Tiny Ydo!

Langedijker Nieuwsblad, 21 januari 2015

Het is maandagochtend als we om de koffie gaan bij Ed en Tiny Ydo. Eigenaars van Juwelier Ed Ydo uit Noord-Scharwoude. De  maandag is al 30 jaar hun vrije dag. In de beginjaren was er niet veel vrijheid. Dan werkten ze 7 dagen in de week. Zelfs op zondag zat Ed te repareren. Tegenwoordig worden Ed en Tiny bijgestaan door hun team, bestaande uit Afra, Ard, Erna, Tineke, Katinka, Tim en Youssra.

Op de vraag wat de hoogtepunten van de afgelopen dertig jaar waren komen een paar dingen naar voor. Eerst de stap van slaapkamer naar de eerste winkel. Dan de verhuizing van het smalste plekje naar de huidige stek. De toenmalige Marktwinkel werd aangekocht en rigoureus verbouwd. Een pracht plek met voldoende parkeergelegenheid. Als laatste worden de twee overvallen (2006 en 2011) genoemd. Absolute dieptepunten in het bestaan van de Ydo’s. Hierna  stonden de mensen en block achter het juweliersechtpaar. Er sprak zoveel medeleven en  waardering uit de vele steunbetuigingen dat we nu kunnen stellen dat zelfs dat “hoogtepunten” waren. De motivatie was, zeker in 2011, ver te zoeken, maar door en voor de klanten gingen  ze verder.

De motivatie om 30 jaar “gewoon” door te gaan is niet zo moeilijk. Nog elke dag zijn er nieuwe mensen die de winkel ontdekken. De blije reacties als een sieraad is vermaakt of gerepareerd. De gesprekken in de winkel, de sfeer onder het personeel, elke dag is een nieuw avontuur. Ze krijgen nog altijd energie van hun werk.

 

(foto: Vincent de Vries / RM)

JUWELIER ED YDO

Juwelier Ed Ydo is uitgegroeid tot een van de meest exclusieve juweliers van Noord Holland. In het Hart van Noord-Scharwoude aan Dorpsstraat 598 kunt U de winkel van Juwelier Ed Ydo vinden. De juwelier van Langedijk en omstreken bestaat uit een gezellig team wat garant staat voor top kwaliteit, een geweldige collectie sieraden en horloges én goede service.

ATELIER

Boven de winkel bevindt zich het reparatie atelier waar reparaties aan gouden en zilveren sieraden, maar ook horloges uitgevoerd worden. Behalve repareren maakt Ed ook nieuw werk. Zo creëert hij in samenspraak met zijn klant nieuwe sieraden, geheel naar idee van de klant. Ook het vermaken van sieraden of verwerken van as van een overledene in een sieraad behoort tot de mogelijkheden.

WEBSHOP

Behalve de winkel heeft de juwelier ook een webshop. De webshop is in beheer bij een zogenaamd tussenpersoon die contact heeft met de groothandel. Eigenlijk levert de groothandel direct aan de klant van Ed Ydo. Hierdoor heeft de klant het artikel snel in huis, maar ook de service van Ed Ydo is gegarandeerd.

COLLECTIE

De collectie in de winkel is een andere dan in onze webshop. Wie langskomt in de winkel kan passen, voelen, kijken en gaat met een cadeautje de deur uit. Daarbij helpt één van de medewerksters van Ydo de klant persoonlijk.

Scroll Up